HTML

Érted Ugatok Állatvédő Egyesület blogja

Friss topikok

  • Érted Ugatok Állatvédő Egyesület: BeBe :-) Emlékszem rá. Egy közmunkás srác találta az utcán, ő értesített minket. Chipje persze nem... (2015.03.04. 20:52) Nem egyszerű

Szofi

2015.08.05. 22:02 Érted Ugatok Állatvédő Egyesület

Mesélek, mesélek... egy történetet egy kutyáról. Szofinak hívják, mint utóbb megtudtuk. A gazdája azért adta le a gyepmesteri telepen, mert időnként elszökött. Innen szerencsére örökbe fogadták, de aztán újra elszökött. Úgy döntött, inkább él az utcán, nem bízott már az emberekben, nyilván jó oka volt rá. Egy húsbolt előtt választott magának törzshelyet, itt legalább jó illatok voltak. Sok pásztói etette, de megfogni, megsimogatni senkinek nem engedte magát, pedig páran haza is akarták vinni. Szofi, a három éves német juhász nem akart menni senkivel. Nyugtató pasztát is próbáltak az ételébe csempészni, de ő vagy nem ette meg, vagy annyira megijedt, hogy nem volt hajlandó aludni tőle. Így ott maradt az utcán.

Mígnem... egy szép július végi napon kölykei születtek. Egyes források szerint nyolcan, de biztosat senki nem tud. Egy bekötő híd alá költözött be velük, a romkert bejáratánál. Szofit sokan megszerették, annak ellenére, hogy nem bizalmaskodott senkivel, és azok, akiknek fontos volt, mi lesz ezzel a gyönyörű kutyával, most már mindenhonnan, ahonnan csak tudtak, segítséget kértek neki. Tőlünk is, az Érted Ugatok Állatvédő Egyesülettől, és rajtunk kívül még több helyi, vagy távolabbi állatvédő szervezettől is.

Tudtunk róla, hogy bajban van, azonban azt is tudtuk, szép szóval nem fogjuk tudni kiimádkozni a híd alól, ahová beköltözött. Hétvégén a bejelentés után kimentünk megnézni mi a helyzet, ezt találtuk:

 

 

 

 

Kijönni nem volt hajlandó, sem szép szóra, sem ennivalóra, semmire. Úgy döntöttünk, ide bizony segítség kell, valaki, aki altatólövedékkel el tudja kábítani úgy, hogy a kölykeit féltő szuka sem önmagára, sem a kölykökre, sem pedig emberre ne jelentsen veszélyt.

Eljött hát a hétfő, amikor is a helyi önkormányzat segítségét kértük, küldje ki a helyi kutyabefogót, és segítsen biztonságba helyezni a kutyust. Meg is beszéltük, némi terepszemle után, hogy kedden este 7-kor találkozunk a helyszínen, közben a számtalan netes segélykérés és sok jó szándékú ember munkájának köszönhetően egy zalaegerszegi állatmenhely helyet szorított a kis családnak, Ildikóék a fuvarját is megszervezték a kutyusnak, így már tényleg csak a befogás volt hátra.

Kedd este Detti, Marianna, Zsuzsa, Kristóf (a kisfia) jómagam, a kedvesem, és a városi kutyabefogó gyülekeztünk a helyszínen.

img_7884.JPG

Innen kellett kiimádkozni őket.

img_7889.JPG

Ez a híd másik oldala. Próbáltunk világítani, lámpa nélkül semmi nem látszott a kutyákból.

img_7903.JPG

Zsuzsa vílágít, az altatószeres puska bár nem látszik, de célra tartva.

img_7890.JPGimg_7891.JPG

Amíg hat a szer, mindenki várakozó állásponton.

img_7904.JPG

Zsuzsinak sikerült kiszedni a három kölyök közül azt, aki a legközelebb volt a bejárathoz, amikor Szofi már kezdett elkábulni. Körbecsodáltuk, mennyire cuki, és milyen kis kövér :-)

img_7907.JPG

Kristófra bíztuk megőrzésre.

img_7911.JPG

Mária és a kiskölyök, ő volt az egyik pásztói, aki a kutyusnak segítséget kért.

img_791210.jpg

Szofit elkábított állapotban végre sikerült kihúzni a híd alól...

img_7913.JPG

És Zsuzsi gyorsan kihozta a két másik kölyköt is.

img_7915.JPG

És a három picúr együtt :-)

Éjszakára biztonságba helyeztük őket, reggel pedig sikeresen elindultak Zalaegerszegre.

Az ő nevükben nagyon-nagyon köszönjük mindenkinek, aki segített, segít, és segíteni fog nekik!!!!:-)

Reméljük, hogy innentől már csak és csakis jó élmények várják őket, egy szép, új élet, egy kedves gazda mellett, Szofira is, és a picikre is. Sok szerencsét Szofi! Vigyázz a picikre úgy mint eddig!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ertedugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr397684454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása